Taskforce Nieuws

Taskforce lanceert addendum

Op 4 oktober 2017 lanceerde de Taskforce Rookvrije Start het addendum Behandeling van tabaksverslaving en stoppen-met-roken ondersteuning bij zwangere vrouwen. Het is een addendum bij de richtlijn Behandeling van tabaksverslaving en stoppen met roken ondersteuning (Herziening 2016). Op grond van wetenschappelijke literatuur en professionele overwegingen worden aanbevelingen gedaan over hoe stoppen-met-roken zorg tijdens de zwangerschap aangeboden zou moeten worden.

Het stroomdiagram dat is opgenomen als bijlage in het addendum geeft schematisch weer welke stappen je doorloopt bij de begeleiding en doorverwijzing van rokende zwangeren. 

Ambassadeursconferentie groot succes

Op woensdag 4 oktober 2017 vond de Ambassadeursconferentie Rookvrije Start plaats. Het was een inspirerende en leerzame dag! Bekijk het soundbiteverslag van de conferentie.

Via de website www.aanmelder.nl/rookvrijestart kunt u de presentaties van de sprekers downloaden.

Publiekscampagne

De overheid is in 2017 de publiekscampagne 'Rookvrije start voor alle kinderen' gestart. Via de website helpeenstopper.nl en Facebook worden praktische tips gedeeld om zwangere vrouwen te helpen bij het stoppen met roken door haar niet in verleiding te brengen. De tips zijn gericht op de sociale omgeving van de zwangere, zoals haar partner, vriendinnen en familieleden.

U kunt de materialen gebruiken of naar de website verwijzen als u met (aanstaande) zwangeren in gesprek gaat over stoppen met roken.

Nieuwsbrief Rookvrije Start

De nieuwsbrief Rookvrije Start informeert u over belangrijke ontwikkelingen op het gebied van roken en zwangerschap en het voorkomen van meeroken door kinderen. Ook blijft u op de hoogte van de acties en materialen van de Taskforce Rookvrije Start. De nieuwsbrief verschijnt circa 4x per jaar. Bekijk hier voorgaande edities:

Bekijk hier de tv-spot van de overheidscampagne.

Bekijk hier het filmpje op de Negenmaandenbeurs.

Een greep uit het TF-nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief