E-learning Begrijpelijk communiceren

In gesprek met (aanstaande) ouders over stoppen met roken

Hoe sluit je aan bij de persoon tegenover je? Hoe herken je cliënten met beperkte gezondheidsvaardigheden? Welke begrijpelijke visuele hulpmiddelen kun je inzetten? In de e-learning Begrijpelijk communiceren staan deze vragen centraal. 

Rookvrije Start biedt een e-learning aan! De e-learning Begrijpelijk communiceren borduurt voort op de opgedane kennis uit de e-learning Rookvrije Start. In de e-learning staat begrijpelijke communicatie centraal. Je leert meer over beperkte gezondheidsvaardigheden en laaggeletterdheid, en hoe je deze doelgroep kunt herkennen. Je krijgt tips om begrijpelijk te communiceren en leert hoe je visuele hulpmiddelen (beeldverhalen en CO-meter) in kunt zetten tijdens een stoppen-met-roken gesprek.

In korte filmpjes legt een verslavingsarts uit wat het belang is van begrijpelijke communicatie voor zorgverleners. Op interactieve wijze laten verfilmde casussen zien hoe je een gesprek over stoppen met roken op begrijpelijke wijze kunt voeren. In de casuïstiek ligt de nadruk op situaties tijdens de zwangerschap, maar de theorie is voor alle beroepsgroepen van belang.

De e-learning bestaat uit 6 hoofdstukken. De duur van het doorlopen van een hoofdstuk varieert van 10 tot 25 minuten. Na afloop van de e-learning ontvang je een certificaat (pdf).

Accreditatie

Accreditatie is toegekend door: ABAN (1,5 pt), KCKZ (1,5 pt), KNOV (2 pt), Kwaliteitsregister Stoppen met roken (1,5 pt), NVvPO (2 pt), V&VN; incl. VSR (2 pt).

E-learning bestellen?

Klik hier om de e-learning te bestellen in de webwinkel van het Trimbos-instituut. De e-learning is altijd gratis voor ambassadeurs en 10 collega's. Ook opleidingen kunnen gratis deelnemen. Mail voor meer info naar rookvrijestart@trimbos.nl

Heb je al een account?

Meer weten?

Bekijk de pagina Begrijpelijk communiceren voor meer informatie over beperkte gezondheidsvaardigheden, beeldverhalen en de CO-meter.

 

E-learning Rookvrije Start

De e-learning Begrijpelijk communiceren is een specialisatie op de e-learning Rookvrije Start. We adviseren je daarom om eerst de e-learning Rookvrije Start af te ronden voordat je start met de e-learning Begrijpelijk communiceren.

Face-to-face training

Wil je de e-learning aanvullen met een face-to-face training?

Tijdens de training Rookvrije Start staat het oefenen met motiverende gesprekken over stoppen met roken en rookvrij blijven centraal. Je oefent met lastige situaties uit de praktijk.