E-learning

Hoe motiveer je (aanstaande) ouders om te stoppen met roken? Hoe reageer je op veelvoorkomende misvattingen? Wanneer en naar wie verwijs je door? In de e-learning Rookvrije Start staan deze vragen centraal.

Deze multidisciplinaire e-learning is een initiatief van de Taskforce en is bedoeld voor alle zorgverleners die gesprekken voeren met (aanstaande) ouders. In de e-learning bespreken we de belangrijkste risico’s van roken voor, tijdens en na de zwangerschap. In korte filmpjes vertellen je collega’s -van verloskundige tot kinderarts- over het belang van het onderwerp en hoe dit binnen de eigen beroepsgroep opgepakt kan worden. Verfilmde casussen laten zien hoe een gesprek over stoppen met roken vorm kan krijgen en welke gesprekstechnieken daarbij belangrijk zijn. Ook leren deelnemers hoe en naar wie ze (aanstaande) ouders kunnen doorverwijzen.

De inhoud van deze e-learning sluit aan op het addendum Behandeling van tabaksverslaving en stoppen-met-roken ondersteuning bij zwangere vrouwen (2017).

De e-learning bestaat uit 9 hoofdstukken. De duur van het doorlopen van een hoofdstuk varieert van 10 tot 40 minuten. Na afloop van de e-learning ontvang je een certificaat (pdf).

Accreditatie

Accreditatie is toegekend door: ABC1 (3 pt), NVK (3 pt), ABSG (3 pt), NVOG (3 pt), KNOV (4 pt), KCKZ (4 pt), NVvPO (4 pt), LV POH-GGZ (4 pt), VVGN (3 pt), Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (4 pt), Verpleegkundig Specialisten Register (4 pt), Kwaliteitsregister Stoppen met roken (4 pt). 

E-learning bestellen?
Klik hier om de e-learning te bestellen in de webwinkel van het Trimbos-instituut. De e-learning kost 25 euro. De elearning is gratis voor ambassadeurs en 10 collega's. Ook opleidingen kunnen gratis deelnemen. Mail voor meer info naar rookvrijestart@trimbos.nl

Colofon
De e-learning is ontwikkeld door het Trimbos-instituut met medewerking vanuit diverse beroepsverenigingen uit de Taskforce. Gefinancierd door het ministerie van VWS. Bekijk hier het colofon.

Ambassadeurs doen gratis mee

Voor ambassadeurs en 10 collega’s is de toegang gratis. Ambassadeurs krijgen een e-mail toegestuurd met uitleg over het inschrijven voor de e-learning.

Bekijk de trailer van de e-learning

Heb je al een account?

Face-to-face training

Wil je de e-learning aanvullen met een face-to-face training? In de V-MIS training van het Trimbos-instituut leer je werken met het stappenplan van de V-MIS. De V-MIS is een interventie om tijdens het reguliere consult zwangere vrouwen (en partners) te stimuleren en te begeleiden bij het stoppen met roken. Tijdens de training krijg je inzicht in de laatste stand van zaken uit de literatuur en kun je oefenen met lastige situaties uit de praktijk.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief